Første dag ...

det er samspillet mellem ord og illustrationer, der skal hjælpe med at give denne bedre forståelse af mennesker med psykiske diagnoser……..

Hej Læsere

Jeg vil bare lige stolt fortælle at nu er bogen fra My Buemann endelig kommet i hænderne på hende selv….. (indtil videre) … og forhåbentlig også snart mig 😉 Jeg fortalte for nogle måneder siden at jeg valgte at give et tilskud til denne bogs tilblivelse, da jeg synes det lyder som et perfekt redskab, for rigtige mange af os i dagens samfund. Et redskab som kan bruges til at forstå hvad en psykisk diagnose er og for at gøre det lettere for pårørende (og den diagnosticeret) ved at forstå hvad der foregår inde i den psykisk syges hoved – det at være tæt på et menneske der har det svært er ingen let ting, og jeg tror på at My Bueman´s bog vil kunne gøre det nemmere at håndtere og forstå.

Hun fortæller selv:

”Bogen er mit afgangsprojekt fra Kunstakademiets Designskole og i virkeligheden et projekt, som jeg startede med at lave, fordi jeg selv er pårørende til en med en psykiatrisk diagnose, og fordi jeg altid har villet have et redskab, der gjorde det lettere for mig at forstå, hvad der skete i hans hoved. Så i virkeligheden startede hele mit arbejde med bogen med at prøve at finde ud af, hvordan man kan lave et eller andet, som kan blive det her redskab, der kan gøre det lettere. Noget af det, der efterspørges allermest indenfor psykiatrien, er åbenhed og redskaber til at vi kan snakke meget mere åbent om det at have en diagnose eller det at være pårørende. Så man må gerne se selve bogen som et redskab til større forståelse.” (Artikel: Når hjernen slår knuder, af Nanna Claudius Bergø)

Skærmbillede 2015-11-22 kl. 20.08.01 Skærmbillede 2015-11-22 kl. 20.08.13

Jeg glæder mig helt afsindigt til at stå med den i hænderne!

Jeg ved ikke om det er en bog der kan bruges som decideret redskab, i vores hjem, det skal ingen hemmelighed være at både jeg, min mor, mormor, far og farfar alle har haft svære perioder i vores liv og at jeg kender flere der enten har diagnoser eller burde have det – (for at få bedre hjælp( .. men hvad hvis ungerne kommer til at have en ven eller veninde som har det svært? Et lille håb om at hvis de en dag skal være stærke og forstå, at de har redskaberne også til at gøre det <3

Kærlighed til alle på en dejlig snehvid søndag <3

/Louise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første dag ...